Добри практики при използване на Responsive Display Ads в Google Ads

Responsive Display Ads са Google Ads реклами за дисплейна мрежа, които автоматично коригират своя размер, външен вид и формат, според рекламната площадка, в която могат да бъдат сервирани. Ако вие сте разработили статични размери на банери като 300х250, 728х90 или 300х600, то те биха се показали в сайтове, които имат съответните позиции в същата височина и широчина. В случай, че използвате Responsive Display Ads (RDA), то вие създавате един единствен банер, който автоматично променя своите елементи, така че да заеме най-разнообразни формати като 320х100, 160х600 и много други.

Когато искате да извлечете максимума от бюджета си за дисплейна реклама, значението на вашите реклами е огромно. В тази статия ще ви покажем няколко от най-добрите практики, които е добре да следвате при създаването на RDA.

Използвайте максимума от позволения брой изображения

Максимално позволения брой за добавяне е 15  изображения и 5 логотипа, нашата препоръка е да използвате поне 5 изображения. Най-добрата практика е да тествате възможно най-много криейтиви с вашите Responsive Display Ads и да следите оценката за качество, която платформата дава на представянето им.

Spizing-shop-Google-Ads-Responsive-Display-Ads

Използвайте висококачествени изображения

Силно препоръчваме да качвате изображения с по-високо качество, тъй като те са по-лесни за оразмеряване от Google. Качването на малки изображения или изображения с ниско качество може да доведе до размазани изображения и като цяло до ниско качество и може да е причина вашите реклами да не бъдат одобрени. Все пак платформата може да покаже рекламата ви на телевизионен екран и мобилни устройства, освен на компютъра… Искате тя да изглежда добре, нали?

Spizing-shop-Google-Ads-Responsive-Display-Ads

Използвайте разнообразен набор от снимки

Имате възможност да използвате раздела „Наскоро използвани“; особено ако сте пускали някоя дисплейна реклама на Google преди и да добавите стари актуални банери. Също така можете да впишете сайта си и Google автоматично ще ви представи извлечени изображения от уеб сайта или от страниците на други ваши акаунти (Facebook, Instagram, Twitter и др.).

Попълнете всички 5 заглавия и описателни редове

Повече текстови комбинации означават повече реклами, които се показват в дисплейната мрежа на Google. Можете да създадете до 5 заглавия и до 5 реда за описание. Съветваме  да попълните всяко поле като съобразите ограничителните символи и все пак се възползвате от тяхната дължина при формулиране на рекламното ви послание.

Оценка на качеството на RDA рекламата 

Ако се чудите как сте се справили с рекламата, можете да следите естимацията от графиката. Рейтингът се формира от сбора от оценките на банери, заглавия и описания. Качеството на рекламата ви предоставя обратна връзка, която ви помага да се съсредоточите върху представянето на правилното обръщение спрямо клиентите си. Показателят за сила на рекламата измерва уместността, количеството и разнообразието на вашето рекламно послание. В диапазона от „Incomplete“ до „Excellent” можете да прецените каква е обратната връзка от платформата и ако има нужда да подобрите ефективността на рекламите си.

Възползвайте се от опцията за видео

Ако не разполагате с видео ресурс, платформата ви предоставя възможности за създаване на видео от наличните изображения. Уверете се,че сте подали достатъчен брой криейтиви за по-добро представяне. 

От секцията “Additional format options” имате 3 възможни опции.

“Asset enhancements” позволява на Google да подобри ефективността и изгледа на вашите реклами. 

“Auto-generated videos” е функция, която позволява на Google да създава видео реклами, комбинирани от вашите заглавия, описания и изображения. Автоматично генерираните видеореклами отговарят на условията за показване в дисплейната мрежа. Ако вече сте добавили свое собствено видео съдържание, тогава вашите реклами няма да използват автоматично генерирани видеоклипове.

“Native formats” е функция, която генерира реклами, използващи различни формати, за разширяване на обхвата до повече издатели, включително YouTube и Gmail. Добавянето на native formats подобрява ефективността на рекламите.

Допълнителни custom опции – CTA бутон, цветове

Spizing-shop-Google-Ads-Responsive-Display-Ads

Тук можете да изразите собствения си стил, който се доближава напълно до подадените криейтиви. Ако не използвате опциите, Google ще извлече автоматично цветове от изображенията, които сте предоставили в платформата. Все пак целим потребителят да разграничи банера и да припознае вашата бранд идентичност от първата секунда. Направете го възможно най-сходен с вашите корпоративни цветове.

Надяваме се да сме ви били полезни, следвайте добрите практики и създавайте ефективни дисплейни реклами. Ако имате въпроси свързани с изграждането и/или оптимизирането на вашия бранд в дигиталното пространство не се колебайте да се свържете с нас за разговор или онлайн среща.