Промоционалните оферти от Google Partners 

През февруари 2022 г. ще стартира новата програма Google Partners – маркетинговата програма за рекламни агенции, които управляват Google Ads профили на други бизнеси. Партньори, които вече  са признати като Google Partners, т.е. покриват ежедневно условията за ефективност, разходи и сертифициране, ще запазят статуса си. Текущите Premier Partners, ще трябва да покриват изискванията за Google Partners и да са сред водещите 3% от всички участници в дадена държава с цел запазване на настоящия си статус. Определящи фактори за първите 3% са ръст на клиенти, запазване на клиенти, диверсификация на продукти и годишни разходи за реклама. 

За одобрените в новата програма Google Partners и Premier Partners се предвиждат промоционални ваучери (оферти) с висока стойност. Те ще са под формата на кредит за разходи, приложими за нови профили, които се управляват от мениджърския профил на съответния партньор. За тези профили, които достигат задължителната стойност на разходите от 700 лева ще бъде издаден промоционален кредит от 700 лева. Досега, за да са използват промоционални оферти, условие за новите профили е да изразходват посочената сума за 30 дни. Новата програма удължава срока до 60 дни, и увеличава кредита от наличния в момента от 90 лв. до 700 лева. 

Условията, на които следва да отговаря профила са:

  • първата рекламна импресия да е показана в рамките на 14 дни преди въвеждането на ваучера;
  • да не се прилагат други промоции за този профил; да е активирана функцията за промоционална оферта в партньорския профил.

След като партньорите активират промоционалните оферти, те се прилагат автоматично за покриващите условията профили в техния мениджърски акаунт. Промоционална оферта не може да се генерира и да се изпрати на клиент. Тя се управлява от Партньора, като отделните лични профили не получават известия за приложени промоции. 

Accella Digital е сертифициран Google Premier Partner. При въпроси, не се колебайте да се свържете с нас за разговор или онлайн среща.