Audience expansion в Google Ads

Audience expansion в дисплейната мрежа на Google Ads

Таргетирането в Google Ads е един от най-важните компоненти при създаване на ефективно работещи кампании. Съществуват редица предизвикателства, свързани с намирането на точната целева аудитория за рекламните ви кампании. Платформата дава множество възможности, чрез които да подобрим представянето на рекламите, така че те да достигнат до правилната аудитория и с желания успех. В новата ни статия сме ви представили въвеждаща информация за Audience Expansion. 

Как и защо да използвате Audience Expansion в Google Аds?

Предимството на Audience Expansion е, че можем да достигнем до повече хора, сходни на вече съществуващата аудитория, или такива, които са склонни да конвертират, в зависимост от заложените цели. Кампаниите с приложен Audience Expansion отчитат увеличение на импресии, гледания, кликове и конверсии.

Как да активирате Audience Expansion в нови кампании?

  1. Започнете създаването на кампанията в Google Ads.
  2. В секция Audience добавете audience targeting. След като сте готови с таргетирането, ще видите опция за избиране на Audience Expansion.
  3. Ако не е автоматично селектирано, сложете отметка в квадратчето, за да активирате.

Google Ads Audience expansion

Как да активирате Audience Expansion във вече съществуващи кампании?

  1. Навигирайте до кампанията, в която искате добавите Audience Expansion.
  2. Кликнете на рекламната групата, чиято таргетиране искате да промените.
  3. Кликнете на Audiences в навигационното меню в ляво.
  4. Кликнете на иконката с молив и изберете Edit ad group targeting.
  5. Скролирайте до Audience Expansion и сложете отметка в кутийката.

Google Ads Audience expansion

Естимиране на седмични импресии

При създаването на кампания, в дясната част на панела виждате естимирани импресии, които се очаква да реализирате, според подадените настройки. След активиране на Audience Expansion числото ще се увеличи. 

Google Ads Audience expansion

Какъв е ефектът от Audience Expansion?
Важно е да отбележим, че в зависимост от целта ви в Google Ads Audience Expansion работи по различен начин.

Например, ако целта на вашата кампания е “Product and brand consideration” или “Brand awareness and reach”, Audience Expansion има за цел да намери повече потребители, които приличат на избраната от вас аудитория, за да увеличи обхвата на кампанията, като същевременно поддържа офертите Ви за CPM и CPV. Имайте предвид, че допълнителният обхват зависи от наличния бюджет и размера на вашата аудитория.

Или в случай, че целта ви е продажби; придобиване на потенциални клиенти или уебсайт трафик, разширяването на аудиторията намира допълнителни потребители, които е вероятно да направят реализация в рамките на зададения от вас като целеви CPA на кампанията.

Къде и как да намерите отчета от постигнатите резултати?

Можете да разберете какви са резултатите в Audiences, на ниво ад група. Скролирайте до най-долната част на Performance таблицата, докато не стигнете до Total Expansion. Ще видите представянето на Audience Expansion като сравнение, съдействащо за постигане на поставените цели. Ако не подпомага постигането на вашите таргети, винаги може да спрете показването извън селектираната аудитория. 

 

А сега е ваш ред! Достигнете още хора само с един клик в правилното квадратче. 

При нужда от съдействие и планиране на дигиталното си присъствие, свържете се с нас за разговор или онлайн среща. Агенцията ни е специализирана в управление на резултатно ориентирани кампании и ще се радваме да извървим заедно пътя към успеха!